Om te bepalen of een horloge geschikt is voor het kind waar het voor bedoeld is, kun je op deze pagina informatie vinden over de volgende belangrijke punten:

  1. het opmeten van de polsmaat
  2. de maat van de horlogekast
  3. de waterdichtheid van horloges
  4. wat fabrieksgarantie inhoudt

polsmaat-meten.png1. Het bepalen of een horloge op onze website geschikt is voor het kind waarvoor je het wilt bestellen is eenvoudig. Belangrijk om te weten is (tenminste bij benadering) wat de polsmaat van het kind is. Dit is op te meten door om de pols van het kind een meetlint te houden en de juiste lengtemaat af te lezen. Als je geen meetlint hebt, kun je ook een touwtje om de pols van het kind doen en daarna met een liniaal de lengte van het touwtje afmeten. Als je de maat van de pols weet, kun je vervolgens bij elk horloge op onze website informatie vinden over voor welke polsmaat het horloge geschikt is. Valt de opgemeten polsmaat van het kind binnen de door ons opgegeven marge, dan zal het horloge het kind zeker passen.

2. Een ander belangrijk aspect is de kastmaat. Bij ieder horloge vermelden wij wat de maat van de kast is, zodat je kunt bepalen of het horloge qua afmeting ook leuk zal staan bij het kind. Een kind met smalle polsen zal bijvoorbeeld een horloge met een kastmaat van 40 millimeter vaak te groot vinden. Andersom zal een kind met brede polsen een horloge van 28 millimeter te klein vinden. Hierbij merken wij op dat alles onderhevig is aan de smaak van het kind, en wij weten uit ervaring dat daarover niet te twisten valt.

3. De waterdichtheid van horloges wordt meestal weergegeven in meters (en soms ATM of BAR). De methode met meters kan heel verwarrend zijn, omdat een horloge met een waterdichtheid van bijvoorbeeld '30 meter', niet waterdicht is tot 30 meter onder water. Sterker nog, een 30 meter waterdicht horloge is spatwaterdicht, waardoor er hooguit wat lichte regen of spetters water (zoals bij handen wassen) op mogen komen. In de onderstaande tabel kun je zien waar de verschillende 'dieptes' voor staan - pas vanaf een waterdichtheid van 100 meter kan er veilig met een horloge gezwommen worden.

  • 30 meter (3 ATM/BAR) = spatwaterdicht, kan tegen lichte regen en waterspetters bij handen wassen
  • 50 meter (5 ATM/BAR) = waterdicht bij douchen en zware regen
  • 100 meter (10 ATM/BAR) = waterdicht, veilig om mee in een zwembad te springen en zwemmen
  • 200 meter (20 ATM/BAR) = waterdicht en geschikt om enkele meters diep mee onder te duiken
  • 1.000 meter (100 ATM/BAR) = geschikt om diepzee mee te duiken

waterdicht.png

4. Wij zijn officieel dealer van de horlogemerken die wij verkopen, daarom krijg je op je aankoop volledige fabrieksgarantie. De duur van de fabrieksgarantie kan per merk verschillen, maar is meestal 1 of 2 jaar. De fabrieksgarantie omvat fouten aan het uurwerk: mocht het horloge binnen de garantieperiode niet meer lopen, zonder dat het batterijtje op is of er sprake is van invloeden van buitenaf, zoals water of schade, kan je aanspraak maken op de fabrieksgarantie. Fabrieksgarantie omvat geen onderdelen van een horloge die onderhevig zijn aan slijtage en gebruik. De horlogeband, de batterij en het glaasje vallen dus niet onder fabrieksgarantie.

© 2011 - 2024 Kinderhorloges.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel